BC United
 > 
 > 

   

 

BC United, in 1973 ontstaan door het samengaan van drie Venlose verenigingen, is een badmintonclub voor jong en oud. Of je nu 7 jaar bent of 77 en of je competitie wilt spelen of recreatief, iedereen die graag badmintont of wil leren badmintonnen, kan er terecht.

Heb je interesse? Dan kun je 3 keer gratis komen spelen om te zien of BC United de vereniging is die bij je past. Loop gewoon op maandag- of dinsdagavond binnen in sporthal Egerbos 3 Decembersingel in Blerick of neem contact met ons op via e-mail (bcunited.secretariaat@gmail.com).

Facebook BC United


Jeugd

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen lid worden van BC United. Onder leiding van ervaren trainers beginnen zij in de startersgroep. Daar krijgen ze op speelse wijze de eerste beginselen van het badminton bijgebracht. Vervolgens worden ze op basis van leeftijd en speelniveau ingedeeld in trainingsgroepen en is er meer aandacht voor techniek, tactiek en conditie. De trainers beoordelen of iemand in aanmerking komt voor spelen in competitie-verband.

De trainingen voor de jeugdleden vinden plaats op:
maandag van 18:30 tot 20:00 uur in sporthal Egerbos voor recreatieve spelers van 10 tot 18 jaar
dinsdag van 18:30 tot 20:00 uur in sporthal Egerbos voor de jonge competitie-spelers
dinsdag van 20:00 tot 21:30 uur in sporthal Egerbos voor de oudere competitie-spelers
vrijdag van 16:30 tot 18:00 uur in sporthal Egerbos voor starters van 7 tot 12 jaar

BC United streeft ernaar om elk jaar ook andere activiteiten voor de jeugd te organiseren, zoals een zwem-uitje en een speurtocht.

Volwassenen

Bij BC United kun je in een ontspannen sfeer op ieder niveau recreatief badmintonnen. De speelmogelijkheden zijn op:
maandag tussen 19:30 en 21:00 uur in sporthal Egerbos
dinsdag tussen 20:30 en 22:30 uur in sporthal Egerbos.

Competitie

Het competitie-seizoen loopt van september t/m januari. Daarna begint het toernooi-seizoen. BC United heeft op dit moment drie teams in de competitie.

Hopelijk tot ziens bij ons in de sporthal !


Onze thuisbasis is sporthal Egerbos: een mooi complex met 9 badmintonbanen, met goed onderhouden kleedlokalen en doucheruimtes en met moderne faciliteiten zoals wifi, kantine, lift en ruime tribune.


Statuten

In de statuten staat dat leden de belangen van de vereniging niet mogen schaden. Hieronder valt uiteraard ook dat ongewenst gedrag niet wordt geaccepteerd. De veiligheid van de leden staat bij onze vereniging voorop.

De statuten van BC United, dd 20 september 1999, liggen ter inzage bij het secretariaat.