BC United
 > 
 > 

   

 

BC United is in 1973 ontstaan, door het samen gaan van BC-Blerick, Quick Shuttle en BC-Venlo. Hierdoor ontstond een vereniging die behoorde tot een van de grootste in Nederland.

De doelstelling van BC United is het bevorderen van de badmintonsport, in prestatief en recreatief verband. In een ontspannen sfeer kan er op ieder niveau worden gespeeld. Heb je ook interesse dan kun je eerst 3 keer gratis spelen.

De recreatieve speelavonden zijn op de maandagavond tussen 19.30 en 22.00 uur of dinsdagavond tussen 20.00 en 22.30 uur in de sporthal Egerbos te Blerick.

Facebook BC United


Prestatief

BC United kent een grote groep prestatieve spelers. Zij trainen tweemaal per week en nemen deel aan landelijke en regionale competities en toernooien. Al onze trainers zijn onderworpen aan de statuten en reglementen zoals die zijn opgesteld door de Nederlandse Badminton Bond. Dit kan zijn door een lidmaatschap van deze bond of een document waarmee dit wordt bereikt. De competitie duurt van september t/m januari. Daarna begint het toernooien seizoen.

Van jongs af aan worden de spelers getraind op slagtechniek, voetenwerk, conditie en tactiek. Dit gebeurt onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers. Op basis van leeftijd en speelniveau worden de spelers ingedeeld in trainingsgroepen. 


Jeugd

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen lid worden van BC United. Zij komen in startersgroepen terecht. De trainers zullen dan beoordelen of de kinderen verder kunnen richting prestatief badminton of dat ze verder gaan met recreatief badminton.

Vanaf jongs af aan worden de spelers getraind op slagtechniek, voetenwerk, conditie en tactiek. Dit gebeurt onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers. Op basis van leeftijd en speelniveau worden de spelers ingedeeld in trainingsgroepen.

Ook zijn er tal van activiteiten elk jaar voor de kinderen. Bestaande uit een zwemuitje voor de gehele jeugd binnen BC United, een jaarlijk jeugdkamp, clubkampioenschappen, etc.

 

Recreatief

Bij United kun je op maandag- en dinsdagavond en woensdagmorgen recreatief badmintonnen. In een ontspannen sfeer kan er op ieder niveau gespeeld worden. Ieder spelmoment is er een begeleider aanwezig die er voor zorgt dat iedereen voldoende kan spelen. Nieuwe spelers kunnen een start training krijgen. De recreanten kunnen 2 keer per jaar deelnemen aan een door United georganiseerd toernooi.

In oktober is dat het knommelmix toernooi. In het voorjaar is dat het groot Venloos recreanten toernooi, waarvoor ook spelers van buiten de vereniging zich op kunnen geven.

Daarnaast nemen spelers van BC United regelmatig deel aan toernooien bij andere clubs en zijn er uitwisselingen met andere verenigingen. De recreanten commissie regelt zaken m.b.t. de senioren recreative spelers:

 

Hopelijk tot ziens bij ons in de sporthal !