BC United
 > 
 > 

Nieuws van de Jeugdcommissie

 

Zwemmen Lommerbergen

13-12-2018

Op vrijdag 18 mei zijn we gaan zwemmen bij de Lommerbergen met de jeugd. We hadden voor deze datum gekozen, omdat er geen trainingen waren i.v.m. de examens van het Blariacumcollege in de sporthal. 23 Kinderen zijn meegegaan, een mooi aantal. Er was die avond toevallig ook discozwemmen. Het was een spetterende avond! Zeker weer voor herhaling vatbaar. We willen de ouders die mee zijn gereden dan ook graag bedanken voor het vervoer.


United kamp 2018

13-12-2018

Op 25 en 26 augustus heeft het BC United jeugdkamp plaatsgevonden. Dit jaar zijn we naar de blokhut in Helden gefietst om hier te overnachten. Eenmaal aangekomen zijn er de hele middag spellen gedaan. Daarna hebben we genoten van een heerlijke barbecue. ’s Avonds was er een avondspel. Het kampvuur was inmiddels aangestoken, de marshmallows lagen klaar en het spannende avondspel kon beginnen! Na een kort nachtje slaap stond ons weer een spellenmorgen te wachten. Daarna hebben we met alle 23 de kinderen frietjes gegeten. Moe maar voldaan zijn we toen teruggefietst naar de sporthal. 

Het was een erg geslaagd kamp! Wij van de jeugdcommissie willen alle kinderen en vrijwilligers erg bedanken voor het leuke kamp!


jeugdkamp 2 en 3 september 2017

23-09-2017


Op zaterdag 2 en zondag 3 september heeft het jaarlijkse jeugdkamp weer plaatsgevonden. Met 28 enthousiaste jeugdleden zijn we naar de blokhut van Jong Nederland geweest in Baarlo. In groepen zijn we er naar toe gefietst. Zaterdag hebben we Expeditie Robinson gespeeld, lekker gegeten van de BBQ, het douanespel gespeeld en kampvuur gemaakt. Na het kampvuur hebben we nog een spannend nachtspel gespeeld. Uiteraard lagen we laat in bed!

De zondag was er een moord gepleegd op het kamp. Gelukkig hebben we de dader kunnen ontmaskeren met het spel levend Cluedo. Na gezellig samen friet te hebben gegeten zijn we teruggefietst naar de sporthal.

Het was weer heel gezellig, dankzij alle leuke kinderen en het mooie weer. Volgend jaar zien we jullie hopelijk weer!

Inmiddels hebben we een vaste groep leiders, maar dit jaar zijn er ook een paar nieuwe jonge seniorenspelers meegegaan, voor de jeugd is het erg leuk met een paar jonge mensen in ons team! Heb je volgend jaar ook zin om mee te gaan als leider schrijf de datum maar vast in je agenda. Je kunt je melden bij Maaike, Marij of Ingrid.

Datum kamp 2018: 25 en 26 augustus


Data clubkampioenschappen en J5

23-09-2017

De jeugdcommissie organiseert in 2018 weer de een paar toernooien.

De data zijn bekend:

Jeugdclubkampioenschappen: 18 februari 2018

J5-toernooi: 4 maart 2018


Paaseierenactie 2016

29-04-2016

Opbrengst van de paaseierenactie

 

Ook dit jaar is de paaseierenactie weer de moeite waard geweest. In totaal zijn er 6784 eieren verkocht! Dit heeft een totale opbrengst van € 968,68 opgeleverd voor onze club. Een mooi bedrag waar we samen weer hele leuke dingen van kunnen gaan doen (zoals op kamp gaan).

Topverkoper is dit jaar weer Ton Peeters. Super bedankt voor je inzet en het werk, Ton! Maar ook alle andere verkopers willen we hartelijk bedanken voor jullie inzet!

Verder willen we onze sponsoren Pijpers en Parti bedanken voor de verkoop van onze paaseieren in de winkel. Dat heeft een mooie bijdrage opgeleverd. Daarnaast heeft Ilona Smeets van Parti spontaan een bedrag van € 50,- gedoneerd!

Ook Plus Benders, die de eieren levert tegen een gereduceerd tarief, bedanken we voor deze vorm van sponsoring!

Nogmaals iedereen bedankt die heeft meegewerkt aan het resultaat van deze actie. Zonder de inzet van jullie was het niet gelukt! Hopelijk weer tot volgend jaar!

groetjes van Sander en Ingrid van de jeugdcommissie

 


jeugdkamp 10 en 11 september 2016

29-04-2016

Op 10 en 11 september 2016 gaan we weer met alle jeugdleden van United op kamp. Dit jaar gaan we naar een nieuwe locatie: de Blokhut van Jong Nederland in Helden. De blokhut ligt in de Heldense bossen aan de rand van het dorp. Er zijn veel sport- en spelmogelijkheden. De jeugdcommissie is al gestart met de voorbereidingen en we zullen er weer voor zorgen dat het leuk wordt voor de jongste leden, maar ook voor de oudere jeugd. Na de meivakantie krijgen jullie het inschrijfformulier.

Geef je gauw op!


jeugdclubkampioenschappen 2016

22-02-2016

Jeugdclubkampioenschappen

Zondag 21 februari hebben we weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Veel jeugd- en prestatieve leden hebben meegedaan. Het was een gezellige, sportieve dag.

Die zijn de kampioenen van 2016:

meisjes aspiranten U9:                Danisha Teelen

meisjes aspiranten U11:             Anouk Verstappen

meisjes competitie U11:             Maxime Drüsedau

jongens competitive U11:          Thijmen Linders

meisjes U13:                                    Corine Pardoel

jongens U13:                                    Thom Zonnevijlle

meisjes U15:                                    Elisa Pardoel

jongens U15:                                    Boy Broere

senioren – vrouwen:                    Niki Benders

senioren – mannen:                     Tim Hectors

 

Gefeliciteerd met het behalen van de eerste plaats.


J5 Toernooi

19-12-2015

J5 toernooi Belfeld

Zaterdag 19 december moesten we (Corné, Thijmen, Julia en Maxime) om 08:30 uur verzamelen bij het Egerbos om naar het J5 toernooi in Belfeld te gaan. In de auto van Corné z’n papa en mama passen heel veel mensen zodat ook Bart Cuijpers en Angelique mee konden. Toen we in Belfeld kwamen, waren ook Anouk V. , Anouk E. , Siem en Stan van de groep van Yvette en Anne er al. We werden in groepen ingedeeld met jongens en meisjes bij elkaar. We hebben allemaal zeker 6 wedstrijden gespeeld, waarvan er sommige heel spannend waren. En door de goede coaching van Anne, Yvette, Bart en Angelique hebben we hele goede plaatsen gehaald. Uiteindelijk was het om 13:30 uur afgelopen en hebben we allemaal een medaille gekregen. Fijn dat er zo veel supporters waren!

Groetjes,

Maxime Drüsedau

Dit is de uitslag:

Jongens onder 10 jaar

Corné van Rens 1ste plaats

Stan v/d Homberg 3de plaats

Jongens onder 11 jaar

Thijmen Linders 1ste plaats

Meisjes onder 11 jaar

Maxime Drüsedau 1ste plaats

Julia Fetisov 2de plaats

Anouk Verstappen 3de plaats

Jongens en meisjes onder 12 jaar

Anouk Eulenpesch 7de plaats

Siem Verberkt 8ste plaats


Paaseierenactie 2015

12-04-2015

Paaseierenactie 2015

Dit jaar heeft de jeugdcommissie weer de paaseierenactie georganiseerd. Veel leden hebben weer flink hun best gedaan om paaseieren te verkopen voor onze club. Dit waarderen we enorm. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer eieren verkocht bij bakkerij Pijpers en Parti. Ook de firma van Enckevort heeft veel eieren gekocht. Door de goede inzet van iedereen hebben we dit jaar een prachtige opbrengst van €1155,42. Hier kunnen we veel leuke dingen van doen.

Iedereen die eieren verkocht heeft…HARTELIJK BEDANKT!


Jeugdtoernooi Weert 11 en 12 april 2015

12-04-2015

Jeugdtoernooi Weert

Op zaterdag 11 maart heeft een flink aantal jeugdleden meegedaan aan het toernooi in Weert. De inzet was heel goed. Diverse jongens en meisjes mochten ook op zondag 12 maart spelen, omdat ze veel wedstrijden gewonnen hadden. Helaas heeft niet iedereen de finale kunnen halen. Maar spannend en gezellig was het zeker.

Vera Duijf is kampioen geworden bij de vrouwenenkel <13 jaar.

Vera Duijf en Fenne Jacobs hebben de 1e plaats gehaald bij de vrouwendubbel <13 jaar.

Abel van Beek is 2e geworden bij de mix <17 jaar, samen met Nadia Kelkboom van BC Victoria en hij heeft de 2e plaats gehaald bij de mannenenkel.

Abel, Vera en Fenne van harte gefeliciteerd. Een mooie prestatie!

 


J5-toernooi 8 maart 2015

24-03-2015

J5 toernooi

Op zondag 8 maart heeft de jeugdcommissie van United weer het jaarlijkse J5-toernooi georganiseerd. Dit toernooi is bedoeld voor beginnende badmintonners en jeugd die (nog) geen of pas één jaar competitie speelt.

Diverse clubs uit Limburg hadden kinderen ingeschreven voor deze sportieve dag. In totaal deden 38 jeugdspelers mee in diverse leeftijdscategorieën. Van United hebben 4 spelers meegedaan:

·        Maxime Drüsedau werd 2e bij de meisjes onder 11 jaar

·        Thijmen Linders werd 5e bij de jongens onder 11 jaar

·        Corné van Rens werd 7e bij de jongens onder 11 jaar

·        Stef Gielen werd 4e bij de jongens onder 12 jaar

Een mooie prestatie, gefeliciteerd allemaal!

Maar het belangrijkste was het plezier in het spel en dat is zeker gelukt, het was een gezellige, sportieve dag.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door de oudere jeugd van United. Zij zijn met velen komen tellen bij de wedstrijden.

Zonder jullie was het toernooi niet zo goed verlopen. Heel erg bedankt allemaal! Hopelijk willen jullie ook het volgend jaar weer helpen.

 


Clubkampioenschappen 2015

01-02-2015

Clubkampioenschappen

Op zondag 1 februari heeft de jeugdcommissie weer de jaarlijkse clubkampioenschappen georganiseerd. Deze zijn bedoeld voor alle jeugdleden en de prestatieve senioren. Helaas waren er wat minder inschrijvingen dan andere jaren en waren enkele jeugdleden ziek. Hierdoor hebben we op het laatste moment het programma wat aangepast. Desondanks was het een gezellige en sportieve dag voor jong en oud. Iedereen speelde diverse enkelwedstrijden. Er waren veel ouders die de kinderen kwamen aanmoedigen. Super!

Dit zijn de kampioenen van 2015…hartelijk gefeliciteerd!

Corné van Rens, jongens competitie <11 jaar    

Maxime Drusedeau, meisjes competitie <11 jaar

Stef Gielen, jongens < 13 jaar

Julia Fetisov, meisjes < 13 jaar

Luuk Huijts, jongens competitie < 13 jaar

Vera Duijf, meisjes competitie < 13 jaar

Boy Broere, jongens competitie <15 jaar

Elisa Pardoel, meisjes competitie < 15 jaar

Pim Heeman, jongens < 17 jaar

Astrid Peters, meisjes <17 jaar

Joris Duijf, jongens competitie < 17 jaar

Glenn Brinkhaus, jongens competitie < 19 jaar

Roel van Geffen, jongens < 19 jaar

Peter Olijve, senioren mannen

Niki Benders, senioren vrouwen

 

 

 

 


Mooie opbrengst Grote Clubactie

15-12-2014

Dit jaar heeft de jeugdcommissie voor het eerst de Grote Clubactie georganiseerd. Alle leden zijn hier in september over geïnformeerd en konden via een verkoopboekje loten verkopen. Vooral de jeugdleden en prestatieve seniorenspelers hebben erg hun best gedaan. Hopelijk zullen ook recreatieve seniorenspelers volgend jaar mee gaan doen.

Het resultaat van de verkoop is prachtig! We hebben samen een bedrag verdiend van €670,80. We willen iedereen hartelijk danken voor de inzet.

Niki Benders hebben we extra in het zonnetje gezet. Zij was de topverkoper van de club met 34 loten. Zij heeft een klein cadeautje gekregen van United. Van de jongste spelers hebben Thijmen Linders, Maxime Drusedeau, Jolie Stakenborg en Corné van Rens de meeste loten verkocht. Super!


Hopelijk willen jullie allemaal ook het volgend jaar weer meedoen.


Jeugdkamp 6 en 7 september 2014

18-09-2014

Het kamp was waanzinnig!

Zaterdag 6 september zijn we om 10.00 uur met z’n allen vertrokken naar de blokhut is Maasbree. Na een fietstocht hebben we gezellig geluncht. ‘s Middags zijn we begonnen met een potje trefbal, daarna een zeskamp met veel water en een vossenjacht. Het weer was heerlijk!

Wederom had Plus Benders een heerlijke BBQ voor ons verzorgd, hier heeft iedereen van genoten! Na de BBQ begon het spannendste van de dag, het moordspel cluedo en het nachtspel. Tijdens het nachtspel hebben we een route afgelegd door het bos met een aantal spannende effecten. Zoals vuurwerk, een kettingzaag en een eng dierengeluid.

Daarna hebben we ons lekker opgewarmd bij het kampvuur met een broodje knak en marshmallows. Het was zo gezellig dat we de tijd een beetje vergaten, we lagen we pas heel laat in bed. Hierdoor ging het opstaan de volgende morgen erg moeizaam. Na een flink potje voetbal, jeugd tegen de leiding gingen we weer terug op de fiets naar de sporthal.

Daar stonden alle ouders met smart op hun zoon of dochter te wachten.

 

We bedanken iedereen voor het leuke kamp en hopen dat alle kinderen en leiding hebben genoten! Tot volgend jaar! 


 De foto's kunnen jullie hier zien.

         


Foto's Jeugdkamp 2014

16-09-2014

De foto's van het jeugdkamp 2014 kun je hier of in het fotoalbum bekijken.


Zwemmen Straelen 14 juni 2014

08-07-2014

Op zaterdag 14 juni zijn we met de jeugd voor de eerste keer gaan zwemmen. Het plan was om bij goed weer in Walbeck te gaan zwemmen en bij minder goed weer in Straelen. Het weer was helaas niet goed genoeg voor een buitenbad en we hebben daarom besloten naar Straelen te gaan. 28 Kinderen hadden zich aangemeld en we hadden hulp van ouders bij het rijden en begeleiden. Erg fijn...ouders bedankt hiervoor. 

In zwembad "Wasserstraelen" is een wedstrijdbad, een hoge en lage duikplank, een lange glijbaan, ondiep bad en een bubbelbad. Het was die dag niet druk. Ruimte genoeg dus voor United. Gelukkig maar, want onze jeugd had veel ruimte nodig. Vooral de oudere jeugd heeft zich goed vermaakt met stoei-spellen en mooie duiken. De tijd vloog voorbij. Het was een geslaagde activiteit. Waarschijnlijk gaan we volgend jaar weer. Hopelijk kunnen we dan wel buiten zwemmen!Paaseierenactie 2014

12-06-2014

Opbrengst paaseierenactie 2014

De paaseierenactie is inmiddels afgerond en na wat tel- en rekenwerk hebben we kunnen zien dat er dankzij de inzet van zo'n 45 leden:

- in totaal 8864 eieren verkocht zijn;

- dit een netto-winst van €1148,92 heeft opgeleverd!

Een heel mooi resultaat, vinden we zelf! Onze speciale dank gaat uit naar de topverkopers onder onze leden, te weten Maxime Drüsedau, Niki Benders, Maaike Schell, Rik Huijts en Ton en El Peeters. Ton Peeters heeft weer goede zaken gedaan met de firma van Enckevort en heeft daar maar liefst 2070 eieren verkocht! Rik heeft 400 eieren kunnen verkopen aan de firma HKB (bedrijf waar zijn vader werkt).  Verder heeft bakkerij Pijpers ook dit jaar weer onze eieren verkocht in beide winkels.

We willen iedereen die heeft meegewerkt aan dit resultaat van harte bedanken! Zonder de inzet van jullie was dit uiteraard niet gelukt. Ook Plus Benders, die de eieren levert tegen een gereduceerd tarief, bedanken we voor deze vorm van sponsoring!

groetjes van Sander en Ingrid van de jeugdcommissie


Bezoek van zwarte pieten

29-11-2013

Op donderdag 28 November werden we tijdens de jeugdtraining verrast met het bezoek van 2 zwarte pieten. De pieten hadden voor iedereen wat lekkers meegenomen en amuseerden zich prima met onze jeugd. Na een dik half uur namen de pieten afscheid en gingen ze weer verder.
Bekijk hier de foto's 


Activiteitenkalender Jeugdcommissie

04-10-2013
  • 6 en 7 September 2014 jeugdkamp

Foto's en film kamp

25-09-2013

Na een gezellig kamp kunnen jullie nu nog even nagenieten, op de site zijn de foto's en filmpje van het afgelopen kamp te vinden.
onder het knopje jeugd staat het filmpje en onder het knopje foto's vind je de foto's in de map foto album 2013.


Kamp 2013

08-09-2013

Voor alle begeleiders van het kamp, Waarschijnlijk zitten jullie nu moe op de bank, maar hopelijk heel voldaan. Wij zijn dik tevreden, we hebben een fijn kamp gehad! Veel leuke reacties gehad van de kinderen, maar ook van jullie. Het weer had iets beter kunnen zijn, maar we hebben alles kunnen doen wat we gepland hadden. De jeugdcommissie bedankt jullie voor de inzet en voor de gezelligheid. Daar doen we het toch ook voor. Hopelijk willen jullie ons volgend jaar weer helpen! Zodra we meer weten horen jullie van ons. Hebben jullie nog leuke ideeën of verbeterpunten horen we het graag. Groetjes van Ton, Bert, Ruud, Ingrid, Maaike en Marij

JCK 2013

04-02-2013

Nadat we de zaterdag  voor de kampioenschappen al  7 afmeldingen hadden gekregen, besloot de wedstrijdleiding  om de indeling van het toernooi weer opnieuw te maken, dus alles speelschema’s eruit en weer opnieuw maken zonder de afmeldingen.  Na een aantal uren , waren alle schema’s  weer oke en konden we ons voorbereiden op de zondag.

Om 09.00 uur was de wedstrijdleiding bezig met het klaar maken van de zaal waar om 9.30uur de eerste deelnemers zich kwamen melden.  Er moesten nog 54-7=47 personen zich melden, dus wij maar hopen dat er geen afmeldingen meer kwamen. Maar helaas er kwamen nog 2 afmeldingen bij, waardoor de wedstrijdleiding nog twee groepen om moest gooien om voor de spelers uit deze groepen nog een leuk wedstrijdprogramma te realiseren. Onder grote druk,  en met kunst en vliegwerk, kwam alles toch weer in orde.

In alle groepen werd vol vuur gestreden om te winnen, wat niet iedereen lukte maar er voor gaan was voor de meeste het ultieme.

Om 16.00 uur was de prijsuitreiking afgelopen.
Klik hier voor de uitslagen.

Totaal aantal inschrijvingen : 43 jeugd en 11 senioren.