BC United
 > 

Competitie Organisatie

Voor prestatieve spelers bestaat de competitie uit meerdere soorten, tw.

Beide kennen hun eigen principekalender, die ook op de site staat. Deze kalender bevat alle speeldata voor de Regiocompetitie incl reserve speeldata.

De Regiocompetitie is weer verdeeld in:

  • Seniorencompetitie, voor spelers die Hoofdklasse spelen of lager (overgang door promotie/degradatie)
  • Jeugdcompetitie, voor spelers die in leeftijdsklassen spelen (overgang door leeftijd, ouderen mogen niet lager speler, wel hoger)

Wanneer de nieuwe teams bekend zijn gesteld, worden deze ingeschreven in hun desbetreffende categorie. De Regio/Bond verzamelt deze data en stelt poules op. Deze worden dan voorgesteld aan de club, die dan nog eventuele bevindingen kunnen doen. De definitieve competitie indeling wordt dan ook op Badminton.nl bekend gesteld. Dat is meestal vlak vóór de start van de competitie. Op basis van deze indeling maakt United een competitieboekje. Hierin staat dan niet alleen het wedstrijdschema, maar ook teams met spelers, eventuele begeleiders en bereikbaarheidsgegevens. Daarnaast bevat het adressen van alle sporthallen, die ook op toernooi.nl te vinden zijn.

De werkzaamheden tot de uiteindelijke competitiestart gebeuren onder verantwoordelijkheid van de prestatieve commissie.

  • De oproep om in te schrijven voor de competitie en de teamindeling regelen de trainers onder leiding van de Hoofdtrainer.
  • Het aanbieden van alle data aan de Bond inclusief het bijhouden en oplossen van calamiteiten en het bijwonen van vergaderingen regelt de Competitie Contact Persoon (CCP).
  • Het opstellen van het competitieboekje geschiedt door een vrijwilliger uit de spelers-, begeleiders- of trainersgroep.
  • Het organiseren van de wedstrijdtafel geschiedt door een vrijwillige ouder van een van de competitiespelers.
  • Het openen en afsluiten van alle thuiswedstrijden geschiedt onder verantwoordelijkheid van de CCP.
  • Het registreren van wedstrijduitslagen geschiedt door spelers van het eerste team onder verantwoording van de CCP.